Delavnica divje hrane s Katjo Rebolj
pričetek delavnice: vrt starega sanatorija, Tyrševa ulica 19
konec delavnice: gozd ob mestnem parku
Na delavnici bomo spoznali divje rastline, ki jih lahko uporabljamo kot divjo hrano v vsakdanji prehrani ali kot zdravilne rastline za različna bolezenska stanja. Rastline bomo nabirali in okušali na terenu ter si postregli s popotniško divjo malico iz košare. Cilj delavnice je, da se vsak udeleženec, ne glede na predznanje, nauči nekaj novih rastlin, ki jih lahko uporabi v svoji kuhinji ter za svoje zdravje. Vemo namreč, da divje rastline izstopajo po vsebnostih mineralov, vitaminov in različnih za naše telo potrebnih hranil. Ker pa so med rastlinami tudi take, s katerimi si lahko škodujemo, je potrebna posebna previdnost.
– Obujte se terensko, prav vam bo prišla nabiralniška vrečka ali košara.
– Če imate okoli svojega doma rastlino za katero bi želeli preverit njeno užitnost in zdravilnost, jo prinesite s sabo na delavnico.
– Delavnica poteka v vsakem vremenu, v primeru dežja se temu primerno oblecite.
Dr. Katja Rebolj je nabiralka in raziskovalka uporabe divjih rastlin in cvetja v kulinariki. Sodeluje z vrhunskimi kuharji in restavracijami, ki na svoje krožnike uvrščajo najbolj hranilne in okusne rastline iz naše narave. Njene članke in recepte lahko prebirate v številnih slovenskih revijah, oddajah in na njeni spletni strani www.katjarebolj.com. Kot nabiralko jo lahko spremljate v oddaji Restaurants on the edge televizijske hiše Netflix. Katja Rebolj je avtorica dveh knjižnih uspešnic, Narava vedno zmaga in Zdravilni pleveli: rastline prihodnosti. Je tudi organizatorka festivala nabiralništva.